2011. február 9., szerda

Breakfast at Tiffany's

Milyen jó lehetne Tiffanyéknál reggelizni Audrey Hepburnnel .... Egy olyan remek színésznő, mint ő, biztosan sokat tudna mesélni. Ez volt az első Audrey Hepburn film, amit valaha láttam, és azóta sorra gyűjtögetem a filmjeit. Mert jók. Azóta van már Audreys bevásárló tatyóm is. Mindenkinek Twilightos van, nekem Audrey, erre tessék gombot varrni ....

A film 1961-ben készült és még most is szívesen nézik az emberek, érthető módon. Audrey Holly Golightly szerepében látható, aki az álmait követve 18 évesen elhagyta családját és férjét, hogy híres és népszerű legyen New Yorkban. Hóbortos partyk megszervezésével keres pénzt, gazdag férfiak kísérőjeként jut a mindennapi betevőjéhez. Mivel a bulikat nem tudja hol tartani, ezért azt saját, kis alapterületű lakásában tartja, aminek a szomszédok nem örülnek és egyszer a rendőröket is kihívják.



Holly éli életét, ahogyan tudja, beleszeret Paul Varjak íróba, akinek sehogyan sem akar sikerülni a nagy áttörés. Kettejük szerelme nehezen bontakozik ki, hiszen Paulnak barátnője van, Holly pedig nehezen tud lemondani a pénzkeresés ilyen módjáról, ami számára kényelmes és jól jövedelmező. Vannak a kapcsolatnak akadályai, ezeket átugorván elkezdődik valami kettejük között, amit Holly a semmiből érkezett egyik rokona zavar meg.

Nagyon jó kis történet a klasszikus, valamit érő film fanoknak, nálam felirattal ment a dolog.
A filmben láthatóak a világszerte elhíresült Audrey ruhák, amik a bevásárlótatyókon, egérpadokon, bögréken megtalálhatóak, Holly ruhái mindig nagyon szépek voltak.




Részemről kissé unalmas volt a történet a film felénél, de a remek zárás teljesen kiengesztelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése