2011. február 21., hétfő

Sleepy Hollow

Egy másik Tim Burton klasszikus, egy olyan fajta amely szerintem nem kapja meg a kellő figyelmet. Valahogy az ember előbb botlik bele Ollókezű Edward vagy Sweeney Todd történetébe, mintha Az Álmosvölgy legendája nem is létezne. Pedig létezik -filmen és könyven is- Hallelujah.

Ki más is szerepelhetne a filmben, mint Johnny Depp, akinek -mint tudjuk- bármilyen figura jól áll. Ichabod Crane zseniális karakterét mintha Johnnyra öntötték volna. Ki lenne jobb a másik főszereplőnek, mint Christina Ricci? Senki. Tökéletes. A stábot Christopher Walken, Sir Michael Gambon és Miranda Richardson erősíti.

Ichabod felügyelőt arra kényszerítik, hogy az Álmosvölgybe menjen és ott oldja meg a felmerülő problémákat. Ebben a kis falucskában egy fej nélküli lovas szeli áldozatait, az áldozatok fejei eltűnnek. Ichabod érkezése után nem lesz sokkal okosabb, nem nagyon hisznek neki és az új féle nyomozási technikájában ezért nem igazán látják el infókkal. Teljesen magára marad és egyből belebotlik Katrina-ba, akinek ugyebár a falu 'szépfiúja' Brom udvarol.

Hátborzongató és elbűvölő látomásokkal teli film, nem teljesen happy enddel. Ichabod megmenti a napot de addig páran még meghalnak. Tim Burton zsenialitás Danny Elfman zenéjével. Plusz pont jár Lady van Tassel és Ichabod karaktereiért. Tetszett, hogy a Ladyről senki nem gondolta volna mivel is foglalkozik szabad idejében, Ichabod egyszerre volt gyáva és bátor. A józan ész határait súrolva már majdnem teljesen elhiszi a mende mondát, pedig az agya azt sugározza ez nem így van, így nagyjából ő az egyetlen a faluban, aki láthatóan fél és képtelen elhinni az ott történteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése