2011. február 10., csütörtök

Wild Target

A 2009-es Wild Target film az évtizedekkel azelőtti hasonló című francia film alapján készült. Az eredetit nem volt szerencsém látni, pedig érdekelne. Az új verzió sztorija hasonló, a helyszínek, színészek, karakterek különböznek.

Tipikus angol comedy, ami az egyik legjobb dolog a világon. Viktor (Bill Nighy) azt a megbízást kapja, hogy ölje meg Rose-t (Emily Blunt) ám terve nem sikerül, mert sok akadály áll előtte. A kegyetlen, addig bérgyilkosként dolgozó Viktor saját magán is meglepődve megkönyörül a nőn, bár lenne lehetősége megölni, még sem teszi. Nem is tudja milyen felelőtlen döntés volt részéről, hogy
ezt az utat választotta, hiszen Rose szélhámos női személy, aki a legnagyobb és leggzadagabb alvilági üzletemberrel húzott ujat, amikor rengeteg pénzért eladott neki egy hamisított festményt. Az üzlet ember (Rupert Everett) persze ezt nem vette jó néven, ezért parancsba adta, öljék meg.

Mindenki meg akarja ölni a másokat, meg nem is, mikor Tony (Rupert Grint) belefut a kocsiajtóba, belekeveredik a harcba amibe végül is senki sem hal bele. Viktor nem akarja a Rosera uszított verőlegényeket megölni, ezért inkább csak ??? maradandó sérüléseket ejt rajta. Valaki még is meghal. Onnantól kezdve hárman menekülnek a rendőrök és a többi verőlegény (Martin Freeman) elől ami nem könnyű egy olyan városban, ahol mindenki ismer mindenkit.

Fordulatos történet, lelőtt, leesett fülekkel, cigiző fiatal emberrel, zavaros tekintetű, szeleburdi fiatal nővel és megenyhült szívű bérgyilkossal akinek egyébként a becsületén is folt esett, hiszen bérgyilkos családból származik és édesanyja kérlelésére sem képes megölni a kinézett embert, pedig ez volt az édesanya utolsó kívánsága.



Egy hotelben szállnak meg, álnévvel, ám minő véletlen, alvilági üzletemberünk is pont abban a hotelben szállt meg. Elsülnek a fegyverek, elvesznek a fülek, mindenki menekülne mindenhová de senki nem érti miért, mikor vagy hová, ezért Viktor házába veszik irányt. Ez a 3 ember összezárva már majdnem megőrjíti egymást, ám a film végén bebizonyosodott, hogy valamennyire csak szeretik egymást. Tony a nap megmentője, profi gyilkosok halnak bele a 'harcba', ők hárman pedig békésen mehetnek egymás agyára.




Remek film, jó poénokkal, az egyik legnagyobb színésszel, Bill Nighy, aki most hozza legjobb formáját, Emily zseniális, Rupert pedig ennél nem lehetne jobb. Alvilági barátunk szerepére Rupert Everett volt a legjobb, bár Martin Freemant mint bérgyilkost nem tudom hová tenni. A soundtrack lehetett volna jobb, de a film attól még jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése